EP 15: Notater fra felten

Publisert den

I denne episoden av podkasten tar jeg for meg notatene fra en legendarisk clinic med Leslie Desmond. Det første som står i min notatbok er at det er lett å vektlegge at hestene har vært på flukt i flere tusen år, men glemme de er intelligente dyr som gjør aktive valg. Intelligente dyr med tre sterke krefter i seg som beveger dem i tre ulike retninger:

Nysgjerrighet – som holder dem tilbake

Sanselighet – som holder dem oppmerksomme

Flukt – som driver dem bort

En følsom rytter som kjenner sin hest forsterker de to første; nysgjerrigheten og sanseligheten og hun presentere gode alternativer til det siste: Flukten. Vår oppgave er å tilby muligheter og åpninger som alternativ til tvang og begrensninger. Samspillet mellom hest og rytter handler om gjensidig følsomhet – og den beste investeringen du kan gjøre er å ta deg god tid.

Kommentarer er stengt.