OM ROMANEN

Bestselgeren Hestenes klan ble utgitt av Cappelen Damm i 2010 og i juryens begrunnelse da det vanket en nominasjon til Kulturdepartementets Debutantpris samme år lød som følger:

«Bonnevie skriver medrivende og underholdende om de store spørsmålene i livet. Dette er et dyktig oppbygd drama som holder leseren fanget fra første til siste side. De intense skildringene av mennesker, dyr og natur bidrar også til at dette har blitt en svært fengende romandebut.»

Romanen er utgitt på tysk og tsjekkisk og den tyske foreleggeren Coppenrath fornyet rettighetene for nye ti år våren 2021 og etter flere år som paperback ble det nye opplaget ble utgitt som hardback.

Siden utgivelsen har romanen fått særlig stor oppmerksomhet i hestemiljøet i Norden og er av mange referert til som en bibel, en bok som burde vært obligatorisk på linje med green card og en must read for alle som har med hester å gjøre.

Den norske utgaven er utgitt i seks opplag og er er tilgjengelig som pocket, e-bok og lydbok. Den kan også lånes på biblioteket.