EP 17: 15.000 nedlastinger

Publisert den

Da jeg bestemte meg for å starte en podkast ble jeg gjort oppmerksom på at de fleste podkaster har færre en 100 lyttere og de færreste publiserer mer enn syv episoder. Så jeg var mentalt forberedt på at dette ikke kom til å gå av selv, men det har det faktisk gjort.

Jeg sier ikke at det ikke er mye jobb som ligger bak. Da jeg lanserte podkasten «Hestenes klan – en podkast om hester og hestefolk» 27. april i år brukte jeg ca. fire hele arbeidsdager på en episode på 30 minutter. En bratt læringskurve senere er jeg vel nede i omtrent 2-4 timer pr episode og har fått på plass utstyr som gjør det mulig for meg å fokusere på innholdet fremfor å fokusere på teknikken.

Så selv om det går med noen kvelder og helger, er det først og fremst utrolig givende. Både fordi jeg får mulighet til å diskutere ting som virkelig interesserer meg med virkelig interessante mennesker, men også fordi jeg gjennom podkasten har fått kontakt med veldig mange nye, oppegående og utrolig hyggelige hestefolk. Her er ukas episode:

Denne uken feiret jeg forøvrig 15.000 nedlastinger og 500+ abonnenter, noe jeg har valgt å markere ved å migrere podkasten min fra Anchor til ACast – uten at du nødvendigvis kommer til å merke så mye til det.

I tillegg har jeg bestemt meg for å lansere en engelsk versjon av podkasten. Traileren ligger allerede ute og den første episoden av den engelske versjonen får premiere mandag 28. september!

Planen er som følger: Jeg samler alle mine engelske intevjuer på den engelske podkasten, men jeg kuraterer samtidig innholdet, slik at den norske podcasten får en komprimert, norsk versjon av intervjuet. Og visa versa med norske intervjuer, der jeg gjengir høydepunktene på den engelske søsterpodkasten. På denne måten kan mine norske lyttere velge om de vil høre den norske oppsummeringen på «Hestenes klan», eller gå til «Clan of the Horses» og høre originalinnspillingen der.

Det er flere grunner til at jeg velger å lage en internasjonal versjon, men den viktigste er at jeg gjennom 40 år har blitt kjent med hestefolk over hele verden og gjerne vil kunne diskutere innholdet med dem. At jeg allerede har det jeg antar må være skandinaviske lyttere i 28 land gjorde det ikke mindre interessant!

Jeg mener det jeg tar opp i denne podkasten er relevant langt utover Norges grenser, så å legge opp til en engelsk versjon var det naturlige neste steget når ambisjonen er å endre folks syn på hester. Her er den engelske traileren:

Kommentarer er stengt.