EP 27: Helt greSK?

Publisert den

Dette er en litt dristig episode der jeg deler min egen inngang til hestens anatomi gjennom en skoeske i min fars skap og introduksjonen han ga meg til det greske og latinske språket. Det er mye som er fascinerende med hestens anatomi, men denne episoden fokuserer først og fremst på hva ting heter . og ikke minst hvorfor.

Det er nemlig slik at medisinens språk bygger på eldgamle ord som aktivt beskriver enten hvordan ting ser ut, hva de likner, hvilke egenskaper de har eller hvordan de er plassert. For å gi deg en myk start starter jeg med å gi noen enkle eksempler fra hverdagsspråket; Mobiltelefon, fotografi og bil – for å nevne noe.

Et (litt groteskt) eksempel som ble trukket frem i episoden:

Damien Hirst: Mother and child (devided): https://www.afmuseet.no/verk/2491