*EP107: MØT ARNE KOETS

Publisert den

– Å være leder handler ikke om å være sjef. En sann leder tjener ikke bare sine følgere, men absolutt alt og alle bortsett fra seg selv. Det er da det er gøy å ri. Når du gjør det som en tjeneste for alle rundt deg – inkludert hesten din, sier Arne Koets, utøver og instruktør i historisk europeisk kampsport til hest.

Første gang jeg hørte om Arne var for flere år siden. Og når jeg tenker tilbake, husker jeg at jeg leste om ham lenge før jeg hørte om ham fra andre. Og da jeg hørte om ham fra andre, merket jeg meg først og fremst at de fleste slet med å uttale etternavnet hans. Og det som skjedde videre var noe som har skjedd meg flere ganger før. Jeg noterer meg at trener finnes, og hvis jeg ikke har tid til å undersøke videre der og da, lar jeg det være med det. Inntil videre. Men de gode trenerne dukker gjerne opp igjen, enten i tankene mine av en eller annen grunn, i sosiale medier eller gjennom samtaler med andre hestefolk. Og da tar jeg ofte en grundigere titt. Og så hender det også, en sjelden gang, at noen jeg virkelig respekterer insisterer på at jeg må undersøke en trener nærmere. Og det var det som skjedde i dette tilfellet. Så jeg gjorde litt research, ble nysgjerrig basert på det jeg så, og deltok deretter på to clinics. Dette intervjuet vokser ut av det jeg så.