*EP114: MØT GRETE HM JØRGENSEN II

Publisert den

I dagens episode får du del II av intervjuet med Grete Jørgensen. Hun har en doktorgrad innen etologi, husdyrmiljø og dyrevelferd, og har blant annet gjort seg bemerket innen forskning på termoregulering og sosial atferd hos hest. Hun satt f.eks som prosjektleder da forskere fra Norge og Sverige lærte hester å bruke tegnspråk, så de selv kunne fortelle om de ville ha dekken eller ikke, noe du kan høre Cecilie Mejdell fortelle om i episode 104. Men temaet i denne episoden er hvordan dagens hestehold ser ut sett gjennom brillene til en etolog.  Man kan jo spørre seg hvorfor våre ønsker og behov bestandig skal trumfe hestens velferd. Det handler ikke bare om økonomi. Det handler om holdninger.

– Det er veldig mye våpen og ammunisjon der ute og hvor kommer alt sammen fra? Man kan jo spørre seg hvorfor våre ønsker og behov bestandig skal trumfe hestens velferd. Det handler ikke bare om økonomi. Det handler om holdninger.