*EP116: MØT AMY SKINNER

Publisert den

Dagens gjest, Amy Skinner, omfavner en treningsfilosofi basert på klassisk dressur og god grunn-håndtering. Hennes mål er å ha hestens og rytterens beste i tankene. Hun skyr snarveier og raske løsninger, og søker kontinuerlig læring fra den beste læremesteren noen rytter kan ønske seg: hesten. Jeg kom over noen videoer med hennes på et online arrangement og tilnærmingen hennes gjorde meg nysgjerrig. Jeg tok derfor kontakt for å be henne om et intervju. Saken er at jeg mener det er svært viktig å se forbi showene som folk er så vant til å se hvor menn slåss med hester og det er mye action og støy – fordi resultatet altfor ofte er en hest full av stress og ubehag. Jeg vil mye heller trekke frem trenere som tar seg tid til å lære hesten å respondere gjennom forståelse og samarbeid, enn trenere som oppnår resultater gjennom reaksjon og frykt.

Episoden foreligger i både norsk og engelsk versjon: