*EP124: LIVET SOM GROOM

Publisert den

Mange forbinder filmbransjen med vakre skuespillere, champagne og røde løpere. Akkurat som mange forbinder hestesporten med vakre dyr som presterer til applaus i arenaen. Men bak disse korte øyeblikkene der filmen og sporten møter publikum ligger det et enormt arbeid i form av forberedelser, planlegging og logistikk. For noen uker siden fikk jeg min første presseakkreditering som podkaster og dro til Jönköping horseshow for å intervjue den anerkjente sprangrytteren og verdensstjernen Peder Fredricson. Der fikk jeg ikke bare se ham vinne grand prix – til en applaus som fikk taket i arenaen til å løfte seg. Jeg fikk også tid til å se nærmere på hva som foregikk i kulissene og tilbringe tid med både hestene hans og Madde – groomen som betrakter seg selv som hestenes personlige assistent.