*EP134: EMELIES HESTER

Publisert den

I mer enn 30 år har Emelie Cajsdotter drevet noe vi mangler et godt norsk ord for, men som på engelsk kalles et sanctuary – som direkte oversatt betyr et hellig sted, men som i praksis er et sted der dyr og mennesker kan søke tilflukt eller trygghet.

I dag har Emelie rundt 160 dyr på gården sin, hvorav 65 hester, og det eneste de alle har felles er at de egentlig skulle vært slaktet…

For en såpass stor flokk er stor plass et viktig stikkord, men nå er Emelie i ferd med å miste deler av beitene til hestene sine, som følge av hhv salg av en nabogård og omregulering fra landbrukseiendom til solcellepark.

Med håp om å kunne fortsette å drive gården som før, har Emelie derfor opprettet en stiftelse som hun har kalt Friends of Mio. Du kan lese mer om stiftelsen og hvordan du kan støtte arbeidet ved å trykke her – og jeg anbefaler selvsagt også å høre ukens podkast-episode: