*Filmmanus – veien videre

Publisert den

2. april er ikke bare dagen jeg feirer bursdagen min. Det er også dagen da jeg i 2009 fullførte den første versjonen av bokmanuset til Hestenes klan. Og i dag viste 2. april seg også å være er dagen vi mottok den første tilbakemeldingen på filmmanuset  basert på Hestenes klan fra den eksterne manuskonsulenten vi har hyret inn etter tildelingen av utviklingsmidler fra Norsk Filminstitutt (NFI).

Og det var sannelig litt av en tilbakemelding! Ikke bare fordi konsulenten er enig i at tematikken «danner et glitrende utgangspunkt for en dramatisk og flott film», men også fordi hun deler vår oppfatning om at manus har potensial til å bli en film med universelle kvaliteter som kan nå et bredt publikum.

Det er få ting jeg ønsket meg mer til bursdagen enn nettopp dette! Jeg er glad for å ha en til å spille ball med her, ettersom jeg tydelig har kjent at skoen trykker enkelte steder, men samtidig har hatt litt problemer med å identifisere hvor. Dette er versjon 6 av manus, men det kommer garantert versjoner etter dette.

Litt av utfordringen med å skrive stadig nye versjon er at man etter hvert uunngåelig ser seg litt blind på sin egen tekst. Men det finnes heldigvis flere effektive kurer mot dette. En effektiv kur er å legge manus til side over en lengre periode – ideelt sett 1-3 måneder. En annen effektiv kur er å hente inn en sterk ekstern leser som kan vurdere manus med nye øyne. Jeg venter spent på fortsettelsen.

Kommentarer er stengt.