*Research i Frankrike

Publisert den

I forbindelse med reisestipendet jeg mottok fra Kulturrådet etter Hestenes klan, tilbrakte jeg uken 18.-23. mars i Frankrike. Resultatet ble mange mil kjørt, flere hundre bilder tatt og uvurderlig inspirasjon og innsikt. Målet for turen har vært å studere hestehold, hestehåndtering og ridning i senmiddelalderen, med et særlig fokus på kvinner til hest.

Det ble en nyttig reise med sterke og storslåtte inntrykk. Jeg har besøkt fem byer/tettsteder, som alle har sine historiske monumenter og sine biter av puslespillet jeg er i ferd med å legge i en av mine nye romaner. Blant høydepunktene var et stjernemøte med en historiker som hadde gitt ut to bøker blant annet basert på arkeologiske funn fra senmiddelalderen. En mann som kunne engelsk (i motsetning til de fleste andre jeg traff) og hadde tid til rådighet. To timer og veldig mange notater senere, er jeg sikrere enn noen gang på at jeg er på sporet av en historie som er verdt å fortelle. Nå går turen til Island!

Kommentarer er stengt.