EP 34 DAVE THIND #HP6

Publisert den

I dagens episode tar jeg en nærmere titt på Feldenkraismetoden og hva den har å tilføre ryttere. i den forbindelse har jeg intervjuet en instruktør jeg red for for flere år siden, canadiske Dave Thind.

– Både hestens og rytterens nervesystem foretrekker minste motstands vei. Hard trening er ikke nødvendigvis bedre verken for hesten eller deg, sier canadiske Dave Thind, som har sin trenerutdannelse fra Tyskland og bruker Feldenkraismetoden som en viktig del av sin undervisning.

Dave er en interessant trener, som selv konkurrerer på grand prix nivå i både sprang og dressur. Han er for tiden basert i Massachusetts, USA, men tilbyr krona-vennlig undervisning online. Her en smakebit av det vi snakket om:

Dersom du ønsker å få en førstehåndserfaring med Feldenkraismetoden, har vi lagt til inn et bonussegment – der du får en praktisk innføring som tar drøyt 20 minutter. Så rigg deg til et sted der du kan ligge på et fast underlag i fred og ro. Enten rett på gulvet, på et teppe eller en matte:

Hør hele intervjuet på min engelske søster-podcast Clan of the Horses: