ep 40: Mattilsynet

Publisert den

«Hvorfor f… gjør ikke Mattilsynet jobben sin!?» Denne kommentaren er hentet fra sosiale medier og det er ikke første gang jeg har sett Mattilsynet omtalt på denne måten. Men hva vet vi egentlig om hvordan de jobber? Fremfor å gjette eller basere denne episoden på saker jeg har lest om gikk jeg til kilden og intervjuet seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl for å bli litt klokere.

Det er fort gjort at den som ikke kan forsvare seg blir synderen temperaturen er høy og blodet hett. Mattilsynet får gjennomgå både hvis de tar hester fra folk og hvis de ikke gjør det. Men hva tenker de selv om sin rolle, stormene som noen ganger raser på sosiale medier og ikke minst om dyrevelferden i Norge?

Som det fremgikk da jeg intervjuet Svein Bakke i episode 25, viser undersøkelser at folk som blir veterinærer, går den veien fordi de er glade i dyr og vil dem vel. Så det er noe som skurrer når folk antyder at Mattilsynet konsekvent ikke gjør jobben sin, når jobben er å sikre at norske dyr har det bra. For de er jo nettopp veterinærer, de fleste som jobber der. Og det er vel ikke slik at de bytter personlighet bare fordi de bytter jobb?