*EP79: MØT GERD HEUSCHMANN

Publisert den

Dr. Gerd Heuschmann er veterinær, berider, foredragsholder og ikke minst kjent som forfatteren bak boken Tug of War: Classical Versus Modern Dressage, fra 2007: En bok som tar for seg hvorfor trening basert på klassiske prinsipper virker og ikke minst utdyper hvor negativ effekt det kan ha på hestens helse og velferd om man ikke rir korrekt. Han er en produktiv mann, men titlene jeg har bitt meg merke i er DVD-en If horses could speak fra 2009, der han inviterer oss til å se hesten fra innsiden, og Balancing act fra 2012 der han tar for seg hester brukt i sport og utfordringene med å hindre at konkurransehester lider overlast I 2017 kom boken Collection or Contortion? Exposing the Misconceptions and Exploring the Truths of Horse Positioning and Bend. Jeg møtte ham på en clinic på Vinterbro, for å ta pulsen på hvem han er og hva han er mest opptatt av akkurat nå.