*EP87: HESTENS RETT TIL ET GODT LIV 4

Publisert den

I dagens episode får du andre del av intervjuet med hovslager Aksel Vibe, der vi blant annet snakker om utfordringene med å sikre at hesten fungerer godt på sine skodde høver og ser bakover i tid på skoing som tradisjon. Men vi skal også se fremover. Og vi skal ikke minst  snakke om managementet som kreves for at konkurransehester skal kunne prestere godt uten sko på internasjonalt toppnivå. Hvis du ikke har hørt del I av dette intervjuet, anbefaler jeg sterkt at du starter der, for vi tar opp tråden akkurat der vi slapp forrige mandag og går rett på sak…

Ukens oppfordring – som kommer til å gå som en rød tråd gjennom alle fem kapitlene om Hestens rett til et godt liv er som følger: Den samtalen du nettopp har hørt får ingen reell verdi for verken deg eller hesten din hvis du ikke tar dialogen videre og tar den videre med nysgjerrighet. I episode 83 ba jeg deg ta to bilder av hesten din med mobilen. Denne gangen vil jeg be deg om å alliere deg med en annen på stallen og få vedkommende til å leie hesten din rundt deg på en ti-meters volte i skritt mens du filmer den med mobilen. Det er viktig at noen andre leier hesten, fordi det tvinger deg til å se på den på en annen måte enn hvis du longerer eller leier den selv. Film to runder på hver hånd – gjerne i sakte film.

Deretter finner du fram notat-appen eller noe å skrive på og noterer svaret på følgende tre spørsmål, mens du fortsatt observerer hesten:

  1. Følger hesten aktivt med på omgivelsene?
  2. Beveger den seg fritt og avslappet?
  3. Er det noen forskjell på høyre og venstre hånd?

Hvis du ikke vet svaret, skriver du bare vet ikke.

Spar på notatet du lager og filmene. Du vil få bruk for dem senere.