*EP86: HESTENS RETT TIL ET GODT LIV 3

Publisert den

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage en serie episoder knyttet til de områdene der jeg synes vi har flest utfordringer når det gjelder velferd for hest i dag. Det er veldig mye ulike folk med ulik kompetanse som driver med hest og ut av dette vokser ikke bare ulike meninger, men også ulik grad følsomhet og forståelse for hvordan hestene våre faktisk har det.

I denne sesongen kommer jeg til å ta for meg fem områder der jeg ser at hestens velferd er særlig sårbar. Kapittel en i denne serien tar for seg hoven, og i del 1 og 2, snakket jeg med veterinær Tone Wien om den uskodde hoven. I dagens episode er temaet den skodde hoven og dagens gjest er hovslager Aksel Vibe. Jeg har invitert ham fordi han han kombinerer bred kompetanse og et bredt kontaktnett både nasjonalt og internasjonalt med et solid ankerfeste i en håndverkstradisjon som er i stadig utvikling.

– Jeg kan være veldig skarp i kanten når det gjelder skoing som skader hesten. En hest uten sko slutter å gå når den blir sårbeint. Men en feilskodd hest kan gå lenge og pådra seg store skader, sier hovslager Aksel Vibe.