EP96&97: MØT CHRISTINE MORTENSEN

Publisert den

I disse to episodene har jeg tatt en prat med Christine Mortensen, et hestemenneske jeg har stor respekt for. Og la meg si litt om hvorfor. Jeg har jo disse episodene mine som jeg kaller for MOZ – Moment of Zen – der jeg tar for meg øyeblikk med hestene som virkelig stikker seg ut – der alt stemmer eller en større innsikt er innenfor rekkevidde. Greia med Christine er at hun ikke har slike øyeblikk. Hun virker å være i zen mer eller mindre hele tiden når hun er med hestene. På godt norsk ser hun ut til å ha en vedvarende, umiddelbar og intuitiv opplevelse av hestenes sanne vesen og en helt unik evne til å kommunisere med dem. Så unik at det kan være vanskelig å beskrive det med ord.    

– Å følge magefølelsen og velge stikk motsatt av alle andre er ikke alltid lett, men det er virkelig verdt det, sier Christine, som valgte bort pokaler og rosetter til fordel for et helt annet liv med hestene.