EP98&99: MØT BENNI LÍNDAL

Publisert den

Benedikt Líndal har viet sitt liv til trening og temming av islandshester, men du trenger ikke å ri tølt for å ha utbytte av hva han har å si. Bennis overordnede fokus har alltid vært hestens velferd, og han har brukt de siste 50 årene på å lete etter bedre måter å forstå språket, behovene og atferden til hester.

Benni har konkurrert nasjonalt på Island og internasjonalt i både EM og VM. Jeg møtte ham for første gang for ti år siden, da jeg var på Island i forbindelse med research til min andre roman – og han har vært en stor inspirasjon for meg, både når det kommer til ridning og skriving. Du vil finne mange trenere som bruker ordet «harmoni» for å beskrive hva de sikter mot. Det sagt er det er ikke alle som klarer å finne ekte harmoni i det komplekse forholdet mellom hest og menneske, men Benni er definitivt en av dem.