*EP121: MØT SUE DYSON

Publisert den

Dagens gjest Sue Dyson er tidligere president i den britiske veterinærforeningen. Hun er en dyktig rytter som har trent hester til topps på nasjonalt nivå i både sprang og feltritt, og sist, men ikke minst, er hun kjent som en av verdens fremste eksperter på ortopedi på hest. Sue presenterte nylig en studie etterfulgt av en dokumentar med tittelen 24 atferdsuttrykk som kjennetegner en ridehest med smerter (se trailer og dokumentar under) Og i denne studien har Sue og teamet hennes også satt sammen et etogram (under), som er designet for å hjelpe ryttere med å avgjøre om hestene deres har smerter eller ikke.  

Etogram for hester under rytter:

Husk at det er summen som er interessant. Det er ikke unormalt at en hest viser 1-3 av disse atferdsuttrykkene, men dersom den viser 8 eller flere, er det grunn til å være obs: