*EP128: HESTEKVINNER SNAKKER OM HEST

Publisert den

Dette er første episode i den nye serien Hestekvinner snakker om hest, der ambisjonen er å gå litt dypere når vi ser på møtet mellom med feminin energi og hester.

– Det er mye fokus på at hestene skal følge oss og at de ikke skal miste fokus på oss et øyeblikk, men dersom vi blir for planmessige og fastlåste i våre forestillingen om hva dagen skal bringe, blir vi fort blinde for hvordan hesten har det og hva den har på innsiden som trenger å komme til uttrykk akkurat nå, sier den danske treneren Katrine Buur (Contemporary Art of Riding).

Hun prøver å strekke unghest-perioden så lenge som mulig, fremfor å komme raskt til målbare resultater, og er mest opptatt av det magiske samspillet som alle hestefolk ønsker å oppleve. Det handler om dansen. Om kentauren. Og det handler om å finne sin egen vei mot det man drømte om da man oppdaget hestene for første gang. Og da kan man ikke kopiere andre. Man må stå i sitt eget lys.