REPRISE: KAMPEN OM NARVIK

Publisert den

Hvordan er det å være hest på et filmsett når en spillefilm til drøye 70 (nærmere 80) millioner skal spilles inn og noen hundre mennesker er i full sving for å gjenskape et kapittel norsk krigshistorie? I dag skal jeg ta deg med på innspillingen av storfilmen Kampen om Narvik, som har vært en del av hverdagen min på Nordisk film de siste fem årene. Og du skal ikke minst få et gjenhør med Sofie Polmar som dukker opp i filmen med hesten Katla i disse dager!

Hvordan forbereder man en hest før et filmopptak der jobben er å steile foran kameraet? Hvordan arter livet seg på et stort filmsett? Og ikke minst, hvordan unngår man at hesten blir skadet når det er røykmaskiner, bombenedslag, kraner, kabler, stativer og travle filmfolk overalt? Det er temaet for denne episoden! Enjoy!

Kampen om Narvik har fått svært gode kritikker og knallsterke åpningstall!
Fra rød løper på førpremieren i Oslo. To minutter stående applaus kjentes godt! Fra venstre: Skuespillerne Kari Bremnes, Kristine Hartgen, Christoph Gelfert Mathiesen, Carl Martin Eggesbø, Christopher Grøndahl (manus), Erik Skjoldbjærg (regi), Live Bonnevie (produsent) og Christine Hals (komponist). Foto: Tøri Gjendal.