*EP138/139: HESTEKVINNER SNAKKER OM HEST 4 og 5

Publisert den

I episodene Hestekvinner snakker om hest, inviterer hestekvinner jeg er nysgjerrig på eller mener har noe interessant å formidle, og så begynner vi bare å prate uten noen fastsatt plan og så blir veien til mens vi går. Det er mine egne, gjerne nattlige samtaler med andre hestekvinner, som har inspirert meg i arbeidet med disse episodene.  Jeg har ikke tall på hvor mange slike samtaler jeg har hatt i årenes løp, men det finnes det dessverre ikke noe opptak av noen av dem, selv om flere indirekte har farget av på denne podkasten. Målet med denne serien med episoder er dermed å skape nye samtaler i samme ånd. Samtaler som lever sitt liv uten plan, uten tid og uten filter – og kan bevares for ettertiden.

Dagens gjest, Mette Moe Mannseth, reiste fra Norge til Island etter vgs, og har i årene siden gjort seg bemerket som master trainer, fremgangsrik avler, merittert konkurranserytter og som overridelærer på hesteuniversitetet Holar. Men det som gjør henne særlig interessant i mine øyne er at jeg har ridd flere av hestene hennes. Hester som hadde det til felles at de ikke bare var svært gode og svært godt skolerte, men mer interessant for meg: Hester som visste hvem de var, kunne tenke selv og forventet både å få og å gi en god opplevelse når de kjente vekten av en rytter i salen.