EP85: HESTEN MIN OG JEG II

Publisert den

Da jeg kjøpte min andre hest, temmelig nøyaktig 26 år etter at jeg kjøpte min første, hadde spillereglene endret seg. Høy var ikke lenger høy, sal og bitt hadde blitt vitenskap og å ta stilling til om hesten skulle ha sko eller ikke var et aktivt valg som måtte tas. Sammen med hundrevis av andre valg vi som hesteeier må ta på vegne av hestene våre for å sikre dem best mulig velferd til enhver tid.

Men siden en tilsynelatende perfekt hov kan være full av patologi, fikk jeg tatt røntgen av høvene og som Tone Wien og jeg så vidt kom innpå i del I og II i serien «Hestens rett til et godt liv» om den uskodde hoven, var det hun som stilte med røntgen-apparatet. Og de fire høvene på min nye hest viste seg å være like fine inni som utenpå. De var virkelig skolebok-eksempelet på hvordan en sunn hov skal se ut. Så alt i alt, et glimrende utgangspunkt for å få en velfungerende barfothest. Det var bare én hake…