*PODTOPPEN.NO

Publisert den

Det er alltid inspirerende å stadig strekke seg mot å bli bedre, og som podkaster er både fremgang og tilbakegang lett å måle. Dels kan man hente statistikk fra ulike plattformer, som Apple, Spotify og egen host. Dels ligger Hestenes klan, som eneste podkast om hest, på Podtoppen, Norges benchmark for podkaster – som fører oversikt over nær 800 podkaster i alle kategorier.

Første ambisjon var å komme blant de 250 beste. Det gikk relativt greit. Neste mål å komme på topp 200, men det skulle vise seg å være mer utfordrende. Det er veldig mange gode – og ikke minst veldig mange godt etablerte – podkaster i Norge. Mange av dem produseres også av profesjonelle utgivere, som NRK, P4, VG og Nordisk Films eget moderselskap Egmont.

Så en liten, hjemmelaget nisje-podkast om hest glir ikke akkurat rett inn på disse listene av seg selv. Men på tampen av 2021 – krøp podkasten inn under 200-grensen for første gang. Det var Livet med Batman, den rørende historien om Matilde Brandt og hennes svarte frieser, som gjorde utslaget. Deretter fulgte serien Hestens rett til et godt liv, som åpenbart også har truffet en nerve. Antall nedlastinger har ligget jevnt høyt og veldig stabilt i årets første måned, og det varmer virkelig at akkurat disse episodene når bredt ut, fordi de kommer i direkte inngrep selve kjernen i prosjektet: Å øke bevisstheten rundt hestens velferd.

Her er to oppmuntrende glimt fra Spotifys oppsummering av Hestenes klan i 2021:

Takk til alle dere som lytter, deler og tar kontakt med tips om gjester og spørsmål! Måtte hesten for alltid være med dere! <3