EP103: ET STED GÅR GRENSEN

Publisert den

Det å sette grenser er på mange måter noe man må øve på hele livet og i dagens episode sier jeg litt om hvordan jeg ser det i forhold til hester – og folk.

Som nevnt i dagens episode planlegger jeg i disse dager neste sesongs episoder. Og til flere av disse episodene er jeg på jakt etter innspill fra folk med førstehåndserfaring. Blant annet disse to:

#Metoo Jeg planlegger en episode som i høyeste grad handler om grensesetting. I kjølvannet av #metoo har vi hatt noen stygge saker knyttet til hestemiljøet, som har avdekket at vi har altfor dårlige rutiner på å stoppe folk som gjentatte ganger tråkker over grenser. Det jeg vil til livs er en praksis der mange vet, men alle tier. Det gjelder – men er ikke begrenset til – praktikanter som jobber og bor hos trenere i inn- og utland, oppstallører, stalljenter og stallgutter på jobb eller deltakere på kurs og stevner som har opplevd uønskede episoder. Stallen skal være et trygt fristed og all praksis som roter dette til er det på høy tid at vi legger bak oss. For godt.

Dette er en episode jeg allerede har jobbet lenge med, og jeg leter nå etter folk som har førstehåndserfaring for å belyse denne krevede problematikken på en mest mulig nyansert og respektfull måte. Dersom du har erfaringer du vil dele offentlig, delvis anonymt eller helt anonymt, send en mail til: hestenesklan@gmail.com, så tar jeg kontakt.

Podkast anbefalt i dagens episode: Hästgården.

Moments of Zen: Det er mange som kontakter meg på mail eller gjennom sosiale medier for å dele sine egne moments of Zen eller erfaringer som på ulike måter har endret måten de ser på hester på for alltid. Sitter du på gode historier fra hestemiljøet som er egnet til å inspirere andre, som du vil dele offentlig send mail til hestenesklan@gmail.com. Du kan enten lese inn selv med telefonen (spilletid maks 3 minutter) og sende filen eller gjengi den som tekst, så syr jeg alt sammen. Husk å oppgi fornavn, fylke og kommune.

Tips om interessante gjester: Jeg har til enhver tid en liste over gjester jeg ønsker å invitere, men har du noen du ønsker å vite mer om? Send begrunnelse, link til relevante videoer/hjemmeside på mail til hestenesklan@gmail.com.